Ekstrakt z czerwonej koniczyny działanie przeciwzapalne i antynowotworowe 5g Beauty Ever

Code: BE11
cena od: 7,82 zł
Porównaj ceny w sklepach
sklep.zrobswojkosmetyk.pl 8,69 zł 7,82 zł niedostępnyPrzejdź do sklepu
Opis produktu

Czerwona koniczyna, podobnie jak soja, jest znana ze swojego działania estrogenopodobnego. Jest ona bogatym źródłem izoflawonów - szczególnie formonetiny, biochaniny A, genisteiny i daidzeiny. Ekstrakt z czerwonej koniczyny jest także znaczącym źródłem antyoksydantów oraz substancji o działaniu przeciwzapalnym i antynowotworowym. Dzięki zawartości izoflawonów zawartych w czerwonej koniczynie aplikacja ekstraktu zmniejsza obrzęki a zastosowanie przed i po ekspozycji słonecznej chroni przed uszkodzeniami posłonecznymi i zmniejsza podrażnienia spowodowane promieniowaniem UV. Ekstrakt z koniczyny może łagodzić objawy łysienia androgenowego.   Jak działa: Proestrogennie – przeciwdziała objawom deficytu estrogenu – doskonała do stosowania w stanach pogorszonego wygladu skóry na skutek zaburzeń hormonalnych Antyoksydacyjnie Przeciwzapalnie i ochronnie wobec ekspozycji na słońce – przyspiesza gojenie podrażnień dosłonecznych Poprawia stan skóry na poziomie komórkowym – zwiększa ilość kolagenu, gęstość skóry, nawilżenie Chroni przed promieniowaniem UV Działa przeciwobrzękowo w stanach nadmiernego gromadzenia się wody w organizmie Łagodząco w chorobach skóry jak egzemy, łuszczyca Wspomagająco przy łysieniu androgenowym   Zastosowanie: Kremy i sera do twarzy, szyi i biustu Dodatek do kremów stosowanych pod filtry Produkty łagodzące po opalaniu i solarium Produkty łagodzące problemy skórne Zalecane dozowanie: 1 – 3 %   Właściwości fizykochemiczne: Kolor - brązowy Zapach – charakterystyczny Postać: proszek, rozpuszczalny dość słabo w wodzie, lepiej w alkoholu  Ciężar nasypowy: 0,71 g/ml   Przechowywanie: w zamkniętych pojemnikach w chłodnym, suchym miejscu.   Skład: Triforium Pratense (Red clover) 7 % izoflawonów